translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

Burgerparticipatie: hoe doen we dat nu in Cranendonck?

Cranendonck landelijk voorbeeld van 'nieuwe politiek'

Vier jaar geleden was voor Cranendonck Actief! een belangrijk punt uit het verkiezingsprogramma om de gemeente Cranendonck op een andere manier te gaan besturen. We hadden het toen over een nieuwe politiek met meer oog voor kwaliteit. Meer invloed van de inwoners (burgerparticipatie) was (en is nog steeds) een van onze speerpunten. Daarnaast wilden wij een door de hele gemeenteraad gedragen bestuursprogramma. Dit om een breed draagvlak te zoeken voor alle besluiten en niet meer eindeloos te kissebissen over details. Wij wilden ook kwaliteit in het college, dus hebben we alle kandidaat-wethouders een geschiktheidstest laten doen.

Deze veranderingen in Cranendonck zijn ook landelijk opgevallen. Vandaar dat Cranendonck één van de 10 voorbeeldgemeenten is in een bundel van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) met de titel 'Nieuwe politiek, Nieuwe akkoorden'. De bijdrage van Cranendonck staat op pagina 55-58.

We zijn er trots op dat wij als Cranendonck Actief! hieraan ons steentje hebben mogen bijdragen. De bundel is vooral bedoeld als inspiratie. Want in 2018 willen we door op de ingeslagen weg. Naar een gemeente die echt van en voor haar inwoners is, die nog meer ruimte geeft aan de kennis en kunde van haar eigen inwoners. Waar we besturen vanuit de inhoud en het belang van de inwoners en niet vanuit partijpolitieke motieven of persoonlijke belangen.

Als u ergens nog wat tijd heeft, beveel ik u de publicatie van de VNG van harte aan.

Karel Boonen
Lijsttrekker Cranendonck Actief!

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Twitter