translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

Stelling De Grenskoerier: Verbreding A2

Verbreding A2 noodzakelijk, maar helaas voorlopig niet aan de orde

De Grenskoerier stelling 4:

Minister Schultz van Haegen heeft de verbreding van de A2 niet op haar prioriteitenlijstje gezet. Er moet dus gelobbyd worden in Den Haag. Hoe denkt uw partij hier haar steentje aan bij te dragen?

Antwoord Cranendonck Actief!

De A2 is vooral elke ochtend een drama. De file, het sluipverkeer en bijbehorende fijnstof en lawaai zetten de leefbaarheid van onze gemeente en de gezondheid van onze inwoners zwaar onder druk.

Het is zeer teleurstellend dat ‘Den Haag’ dit verkeersprobleem nauwelijks serieus neemt, ondanks dat we de groeiregio van Nederland zijn. De lobby vanuit de gemeenten aan de A2, het bedrijfsleven en de provincies Limburg en Brabant steunen wij van ganser harte. Maar het gaat nog heel lang duren, terwijl de overlast elke dag toeneemt.

Wat kunnen we zelf doen? Vooral het sluipverkeer direct en effectief aanpakken. Nu loopt er een proef met borden. Dat lijkt onvoldoende. Wij zijn voor actief verbaliseren van automobilisten die de borden negeren. We zijn ook voor (doseer)stoplichten en het daadwerkelijk afsluiten van de routes van het sluipverkeer. Hoe vervelend ook.

Daarnaast moeten er meer treinen en bussen gaan rijden, die een echt alternatief zijn voor de auto. Ook zijn we voor een snelfietspad tussen Weert en Eindhoven. En we zijn Brainport, dus moeten we meer gebruik maken van ‘smart-mobility’.

Terugdringen van het sluipverkeer leidt vooralsnog tot langere files op de A2. Vervelend voor de mensen die erin staan, maar dat is het enige wat telt in Den Haag.

De antwoorden van de overige partijen zijn te vinden op: Grenskoerier-stelling-4

content-image content-image content-image

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Twitter