translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Andre neemt afscheid als raadslid - Els van der Heijden-Boelens volgt hem op

Een kundig en gedreven raadslid

Andre heeft vlak voor de zomervakantie aangegeven te stoppen als raadslid. Hiermee gaan we als Cranendonck Actief een gemotiveerd en gedreven raadslid missen.

Andre kwam in de gemeenteraad in de periode 2010-2014, nadat hij bij de politie was gestopt (eerder mocht niet). Gedreven en altijd goed op de hoogte van de inhoud van dossiers. Andre heeft zich binnen onze partij op een aantal onderwerpen extra ingezet.

Zoals het dossier 'Hof van Cranendonck'. Het begon met een mooie schets van een relatief kleinschalige ontwikkeling op 'De Baronie' en groeide in zeer korte tijd uit tot een mega-project dat niet meer paste in dit mooie stukje Cranendonck. Dat vonden meer inwoners, want bij de verkiezingen van 2014, met Andre als lijsttrekker, zorgde vooral dit dossier ervoor dat we groeiden van 3 naar 6 raadszetels. Geen meerderheid, maar toch is het project uiteindelijk gesneuveld. Helaas is het nog steeds niet gelukt om dit gebied een goede invulling te geven. 

Ook op bouwplannen in het buitengebied was Andre altijd heel alert. Want wat werd er nu afgesproken in het raadsvoorstel en wat werd er uiteindelijk uitgevoerd?

De portefeuille 'sociaal domein' kreeg van Andre de meeste aandacht. Ongeveer de helft van alle financiële middelen zijn binnen de gemeentelijke begroting, maar dat was zeker niet het belangrijkste. Wel de menselijke maat. Hulp en inwoners die hulp heel goed kunnen gebruiken. Zo is, op voorspraak van Andre, de gehandicaptenparkeerkaart voortaan gratis af te halen. En recenter maatregelen rond bestrijding van armoede in onze gemeente.
En dit zijn lang niet alle dossiers waarop Andre zijn stempel heeft gedrukt. 

Afgelopen koningsdag kreeg Andre een lintje. Dat begrepen we helemaal. Ook voor onze partij is hij de afgelopen jaren ontzettend waardevol geweest.

Andre, hartstikke bedankt voor de inzet van jouw kennis en kunde voor onze partij. Hopelijk blijf je ons, gevraagd en ongevraagd van advies voorzien.

impression image

Els van der Heijden-Boelens

Vanaf vandaag is Els onze nieuwe raadslid. Zij is al sinds 2022 onze fractievertegenwoordiger, dus op de hoogte van de dossiers. Ook Els heeft veel aandacht voor het Sociaal Domein. Ze is, met 38 jaar ervaring in de zorg dan ook goed op de hoogte van alles wat er speelt. 

Els zegt: 'Mijn drijfveer om actief de politiek in te gaan is maatschappelijke betrokkenheid. Ik voel de noodzaak om met name onderwerpen uit het Sociaal Domein zoals jeugdzorg, ouderenzorg en armoedebestrijding te verbeteren. Dat wil Cranendonck Actief! ook. Er is de afgelopen jaren veel bezuinigd op zorg en teveel wordt van mensen verwacht dat ze zelf maar hun problemen moeten oplossen. Dat gaat niet'.

Els, veel succes en ook plezier als raadslid van Cranendonck namens Cranendonck Actief! 

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter