translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

ANWB AutoMaatje nu ook in Cranendonck!

Precies 2 jaar na onze motie gaat het van start

In de raadsvergadering van 17 september 2019 heeft ons raadslid Koen van Laarhoven namens onze partij een motie voorbereid om ook in Cranendonck het initiatief 'ANWB Automaatje' op te starten. In reactie op de motie gaf wethouder Marcel Lemmen (tot onze positieve verrassing) aan dat reeds werd onderzocht of dit iets was voor Cranendonck. De motie hebben we destijds daarom teruggetrokken, om te wachten op de uitkomsten. Die waren positief, want achter de schermen is gelukkig verder gewerkt aan dit initiatief. Nu, precies 2 jaar later (ditmaal een begrijpelijk lange periode door corona), is het af en wordt op woensdag 15 september 2021 het startsein gegeven, zo is te lezen in het HAC-weekblad van deze week

Waarom vinden wij dit belangrijk?
Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Als we deze cijfers naar Cranendonck vertalen, hebben we het mogelijk over zo'n 1250 eenzame ouderen. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding naar winkel, kapper, familie of andere activiteiten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Voor ons redenen genoeg om dit ook voor onze gemeente voor te stellen. En we zijn blij dat hier nu daadwerkelijk uitvoering aan wordt gegeven. Een mooi initiatief voor en door eigen inwoners erbij! Wij hopen dat het succesvol gaat verlopen. 

Meer informatie staat in het eerder genoemde HAC-artikel. Geinteresseerd of meer informatie nodig? Stuur een mail naar Shana Raes (automaatjecranendonck@cordaadwelzijn.nl)

mainImage mainImage
content-image-sub content-image-sub

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter