translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Begroting 2021: Aandacht voor gevolgen coronacrisis

We weten niet hoe de situatie rondom het coronavirus zich zal ontwikkelen. Cranendonck Actief! wil dat de gemeente het komende jaar aandacht heeft voor ondersteuning van inwoners, bedrijven en verenigingen die in problemen komen hierdoor.

Het sociale leven staat zwaar onder druk. Veel (verenigings)activiteiten zijn afgelast of uitgesteld. Een activiteit organiseren, zodra het weer kan, moet makkelijk zijn, zonder hoge kosten. Een geplande kostenverhoging voor aanvraag van een evenementenvergunning willen we dan ook niet door laten gaan. Ook de 10% korting op de subsidie van verenigingen moet worden teruggedraaid. Zij hebben dit geld keihard nodig.  

We vragen daarnaast om betere hulp voor mensen met schulden door aan te sluiten bij het pact 'Op weg naar een schuldenzorgvrij Nederland'. 80 gemeenten gingen Cranendonck al voor.

Afgelopen tijd hebben we als gemeenteraad voorstellen aangenomen die flink wat geld kosten. Noodzakelijk, maar niet allemaal al in 2021. We willen dat sommige plannen een jaar later ingaan. Het geld wat we hiermee uitsparen kunnen we gebruiken om de OZB (en dus de woonlasten) niet extra te laten stijgen.

Met o.a. deze maatregelen hopen we onze inwoners, bedrijven en verenigingen een beetje door de crisis te helpen. Samen houden we Cranendonck leefbaar!



In onze algemene beschouwingen komen we uitgebreider terug op bovenstaande. Volgende week woensdag staan de algemene beschouwingen op onze site.

content-image content-image content-image

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter