translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Bijzondere besluiten

Het is een eer om lid te mogen zijn van de gemeenteraad van Cranendonck. Met 19 mensen die er vaak heel veel tijd in stoppen, zijn we verantwoordelijk voor een begroting van zo’n 55 miljoen euro en nemen we besluiten met veel impact op het dagelijkse leven van onze inwoners. Soms vallen er stevige woorden, maar over het algemeen doen we dat ook nog eens in een goede sfeer, met een drankje na (behalve in Corona-tijd). Maar soms heb je van die avonden waarbij vreemde besluiten vallen. 3 voorbeelden van vorige week.

Enkele jaren geleden heeft de raad fors bezuinigd op de bibliotheek in Maarheeze. Inmiddels hebben we gelukkig weer wat meer geld. Dus misschien biedt dat een kans die bezuiniging terug te draaien en ook Maarheeze een nette en eigentijdse bibliotheek te laten behouden. We vroegen alleen om nog even geen geld uit te geven aan lichtkoepels in De Smeltkroes tot de begrotingsbehandeling of tot de uitkomsten van Zeg ’t Mares! bekend zijn. Alleen Cranendonck Actief! en Pro6 waren hier voor. We vragen ons oprecht af wat voor de andere drie partijen het probleem is, nu er weer geld genoeg is? Budel heeft een prachtige bibliotheek gekregen met goede service en dienstverlening. Dit moet in Mares toch ook kunnen?

Voor de tweede keer lag er een voorstel om geld te geven aan SV Budel voor kleedlokalen. Een eerder voorstel, uit 2020, bleek achteraf niet voldoende. Tot in het weekend voor de raadsvergadering is er koortsachtig gesleuteld aan dit nieuwe voorstel, waarbij het overigens zomaar met 60.000 euro minder kon dan 2 weken geleden was voorspeld. Over de subsidie en eigendomsverhoudingen is ook nog geen duidelijkheid. Opnieuw ligt er dus een voorstel wat nog een behoorlijk aantal losse eindjes bevat, opnieuw laat de raad zich onder druk zetten om een besluit te nemen. Waarom?

In Maarheeze ligt een bedrijf dat al jarenlang allerlei dingen doet die in strijd zijn met het bestemmingsplan. In 2018 heeft op aandringen van Cranendonck Actief! controle plaatsgevonden. Daar kwam een waslijst aan overtredingen uit, waarop het college toen stoer zei: wij gaan handhaven. Nu, bijna vier jaar verder, doet het college het voorstel om de illegale activiteiten te legaliseren. Dus niks handhaven. En als bonus mag de eigenaar op het perceel ook nog eens een bedrijfswoning bouwen. Dat moet je als gewone burger eens proberen… Of zoals bij een andere ondernemer, in het centrum van Maarheeze. Deze begon in 2020 met een winkel in, voor het gemak, Syrische producten. Bij controle bleek die winkel in strijd te zijn met het bestemmingsplan. Opnieuw zei het college: we gaan handhaven. Binnen drie maanden moest deze winkel wel sluiten. Een aanpassing in het bestemmingsplan was onmogelijk. Waarom hielden ze hier wel voet bij stuk en daar niet?

Wil je ook meer invloed uitoefenen op wat er gebeurt in Cranendonck? Je kunt je nog kandidaat stellen, want op 16 maart 2022 zijn er weer verkiezingen. Het kan beter. Het moet beter.

Vragen? Neem gerust contact op: info@cranendonckactief.nl of 0612259064

Koen van Laarhoven en Karel Boonen

content-image content-image content-image

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter