translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Coalitie gebruikt extra inkomsten niet voor onze inwoners

Onze voorstellen haalden geen meerderheid

Ondanks het feit dat de gemeente Cranendonck de komende jaren waarschijnlijk ruim 2,6 miljoen euro extra krijgt van het Rijk, mocht daarvan van de coalitie geen cent worden uitgegeven. Dat geld wordt voorlopig even op de ‘bank’ gezet.

Vorig jaar is heel hard ingegrepen, met name in het sociaal domein. Hierin wordt de hulp en zorg voor onze inwoners geregeld. We zien dat het piept en kraakt. Mensen krijgen minder hulp in het huishouden, familie en vrienden worden gevraagd om te wassen, te strijken of eten te koken. Jongeren met problemen moeten soms maanden wachten op hulp. En voor armoedebestrijding is er nauwelijks geld meer (en armoede bestaat nog steeds, ook in Cranendonck).

Wij hebben enkele voorstellen gedaan om hier wat aan te doen. Minder bezuinigen op hulp in het huishouden, weer bijzondere bijstand voor de mensen die het niet breed hebben en die onzalige bezuiniging op de bibliotheek in Maarheeze schrappen (want met vrijwel alleen vrijwilligers kun je
geen levensvatbare bibliotheek in stand houden). Pro6 wilde dit laatste ook, maar desondanks was er helaas geen meerderheid in de raad.

In totaal zouden onze voorstellen ongeveer 0,2% van de totale begroting hebben gekost in 2020. Zelfs dat was al teveel. Uiteindelijk zei de coalitie er NEE tegen. Alleen de korting op de subsidies voor verenigingen werd met een jaar uitgesteld omdat het college van B&W zijn huiswerk niet had gedaan. Het geeft wel duidelijk aan waar deze coalitie voor staat: het huishoudboekje is belangrijker dan het welzijn van onze inwoners, en dan met name van de inwoners die voor hulp en zorg geen keuze hebben en zijn aangewezen op de gemeente.

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter