translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Donkere wolken boven basisschool in Budel-Dorplein

impression image

Onlangs vernamen we uit de krant (het ED) de fusieplannen van de basisscholen in Budel-Schoot en Budel-Dorplein. Direct nadat SKOzoK het beleid van ‘in iedere kern een basisschool’ heeft losgelaten is de directie ‘pro-actief’ van start gegaan met het bekijken van de mogelijkheden tot samengaan. Of zouden ze er al veel eerder mee bezig zijn geweest?

Dat is niet het enige wat speelt in Dorplein. Over het nieuw te bouwen gemeenschapshuis horen we weinig meer, terwijl al jaren geleden werd aangegeven dat het zo niet meer verder kon met de huidige Schakel. Duur onderhoud, energieverslindend en beperkte mogelijkheden.

De gemeente en ook Dorpleiners zijn aan de slag gegaan, zoekend naar nieuwe mogelijkheden. En die waren er. De Schakel zou naar de overkant van de weg verhuizen en op de huidige locatie kwam de broodnodige nieuwe woningen. Plannen waren reeds eind 2017 begin 2018 klaar om uitgevoerd te worden. Een multifunctioneel gebouw met horeca en terras (voor de natuurpoort Kempen-Broek), een gymzaal, waar (o.a.) de school en verenigingen van konden profiteren. Ook de carnaval kon erin gehuisvest worden.

Een deel van de inwoners bleek echter, vlak voor de bouw, niet op één lijn te zitten. Dorplein kon ook wel met kleiner en goedkoper gemeenschapshuis (en dus met minder voorzieningen) uit de voeten. Ook de gymvoorziening was niet nodig. De kinderen van de school konden best met de bus naar de Zuiderpoort in Budel. Er was niet bij iedereen behoefte aan goede voorzieningen.

Ook de schooldirectie maakte zich niet hard voor de nieuwe kansen en mogelijkheden die direct naast de school zouden ontstaan. Wilden ze nog wel een schoollocatie in Budel-Dorplein? De nu voorgenomen plannen lijken hier het antwoord op te geven.

Gelukkig is ook in het raadsprogramma (pagina 11) opgenomen dat behoud van het basisonderwijs in elke kern noodzakelijk is. Dus ook in Dorplein. Een mooi dorp met meer dan 1400 inwoners verdient goede voorzieningen! We hebben de wethouder inmiddels vragen gesteld.

Volledige afbeelding

content-image content-image content-image

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter