translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Het is soms eenzaam in de raad

SV Budel

content-image content-image content-image

Karel Boonen: €180.000,- onnodig uitgegeven

Vorige week dinsdag heeft de gemeenteraad 180.000 euro beschikbaar gesteld aan SV Budel om 4-6 nieuwe kleedlokalen te bouwen. Als enig raadslid heb ik daar tegen gestemd. Graag wil ik mijn argumenten met u delen.

De vier voetbalverenigingen in Cranendonck hebben ongeveer 1.800 leden waarvan minder dan de helft daadwerkelijk voetbalt. Dit aantal zal in de komende jaren niet echt groeien, eerder dalen, vooral vanwege de terugloop bij de jeugd. Deze vier verenigingen beschikken nu over 17 prima voetbal/trainingsvelden en 26 goede kleedlokalen. Meer dan genoeg om alle wedstrijden en trainingen mogelijk te maken. Wat SV Budel tekort komt hebben de andere verenigingen teveel. Het is dus gewoon een kwestie van beter verdelen.

En dat vraagt samenwerken. Ook de wethouder heeft de verenigingen gevraagd beter te gaan samenwerken. Hoe serieus die poging is geweest weet ik niet, maar we kregen te horen dat verdere samenwerking om velden en kleedlokalen gezamenlijk te gebruiken, niet mogelijk was. Daarmee is het trekken van de beurs nu eerder een premie op niet-samenwerken dan een stimulans tot samenwerken. Terloops werd ook nog medegedeeld dat het plan voor een Omnivereniging (voetbal, tennis en volleybal) in Budel inmiddels ook een zachte dood is gestorven.

In november vorig jaar bij de begroting had de coalitie nergens geld voor over en moest er nog stevig worden bezuinigd. Geen geld voor minima, geen geld voor sociale activiteiten voor mensen met een smalle beurs, verder knijpen op de WMO en afbouw van de bibliotheekfunctie in Maarheeze. En nu is er ineens wel geld voor kleedlokalen voor SV Budel (en mogelijk ook nog extra velden) terwijl dat dus helemaal niet nodig is. Ik kan dat niet uitgelegd krijgen.

De gemeente Cranendonck bestaat inmiddels bijna 25 jaar. Nog steeds lukt het de raad maar niet om met een brede blik naar Cranendonck als geheel te kijken. En zo geeft de raad zelf voeding aan ontevredenheid die je steeds vaker hoort: zie je wel, in Budel kan alles, de andere kernen hangen er maar een beetje bij.

In de gemeenteraad reageerde echter niemand echt op deze argumenten en snel ging men over tot stemming: 17 voor 1 tegen.

Missie geslaagd, 180.000 euro onnodig uitgegeven!

Karel Boonen

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter