translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Onze mensen: Henri, Erica en Kittie

Bouwen en echte invloed voor inwoners

De afgelopen jaren is er te weinig gebouwd in Cranendonck. Amper starterswoningen, bijna geen sociale huurwoningen en bij Neerlanden 2 is er nog geen schop de grond in gegaan. En kunnen mensen uit Cranendonck er wel gaan wonen uiteindelijk? De projectontwikkelaar is nog schimmig over de prijzen. Als dat maar goed komt...

En voor CPO-projecten lopen ze op het gemeentehuis ook niet warm, bleek wel uit gesprekken die we hebben gehad met diverse CPO-ontwikkelingen in Budel en Maarheeze. Kom op gemeente, ga hier mee aan de slag. Er moet naar wens en op maat worden gebouwd. Dat geeft meer woon- en leefgenot.

Inwoners moeten sowieso meer invloed krijgen! Daarom willen we de mogelijkheid voor het organiseren van een referendum invoeren. Want in Cranendonck doen we het echt samen. Henri, Erica en Kittie vertellen er kort over.

impression image

Henri Tchornobay (6) - Budel-Dorplein

Henri woont in Budel-Dorplein en is getrouwd met Mariette en vader van 2 kinderen en opa van 5 kleinkinderen. Hij wil oud worden in Dorplein en zijn eigen project opgestart. Zijn woonhuis wordt verbouwd en er komen enkele woningen bij. Eindelijk weer extra woningen in Dorplein, waar al jaren om wordt gevraagd. 

"Hopelijk zorgt mijn project voor enige doorstroming op de woningmarkt. Ik wil dat er op meerdere plekken in de gemeente wordt gekeken naar dit soort projecten. Met woningbouw op maat. Daar is behoefte aan. Dit komt de doorstroming en zeker ook de leefbaarheid ten goede. Ondersteun initiatieven van inwoners op dit gebied."

impression image

Erica de Graaf (7) - Budel-Dorplein

Erica de Graaf is getrouwd met Rutger en woont sinds 2002 in Dorplein. Ik wil me inzetten voor meer betaalbare woonruimte in Dorplein en Cranendonck.

"Onze jongste zoon is ook op zoek naar een mooie woonplek, maar in de gemeente niet te vinden. Zo jammer. We moeten zorgen dat we een aantrekkelijke gemeente zijn om je te vestigen. Dat kan ook helpen voor onze bedrijven om aan personeel te komen. En bepaal dat samen met inwoners."

impression image

Kittie Raats (9) - Soerendonk

Met mijn gezin woonachtig in het mooie buitengebied van Cranendonck (Soerendonk). Ik ben recent met pensioen gegaan. Tot voor kort was ik docente maatschappijleer en probeerde ik mijn leerlingen enthousiast te maken voor politiek.

"Ik maak me sterk voor een leefbaar en actief buitengebied. En dat is groot in Cranendonck. Samen met inwoners daar kijken hoe we Cranendonck klaar maken voor de toekomst.

En ik wil dat de invloed van inwoners echt wordt vergroot. Het vertrouwen in de politiek moet terug. Niet eens per 4 jaar mooie praatjes van politici, maar ook tussentijds bij belangrijke beslissingen die iedere inwoner aangaat. Dat moeten we veel beter regelen, bijvoorbeeld met een referendum of volksinintiatief. 

content-image content-image content-image

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter