translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Onze mensen: Koen en David

Verenigingsleven en financiën

Onze mensen op 1 en 2: Koen en David. Beide volop actief in de Cranendonckse gemeenschap. Hierbij merken ze hoe ontzettend belangrijk het verenigingsleven is voor een gemeenschap met 6 dorpen. Zoals sporten, muziek of theater maken, carnaval en nog veel meer. Dit alles zorgt voor leefbaarheid in de kernen. Zeker na deze coronaperiode, waarin veel niet mogelijk was, vinden we het extra belangrijk dat het verenigingsleven wordt ondersteund. Zorg voor goede faciliteiten, waar we allemaal plezier van kunnen hebben. En maak het als gemeente makkelijk om evenementen te organiseren. Help waar het kan. 

En naar de gemeentelijke financiën mag ook gekeken worden. De afgelopen jaren is er meer geld binnen gekomen dan uitgegaan en toch zijn de lokale belastingen fors verhoogd. Koen en David gaan er de komende periode op letten. Dat kan beter. Dat MOET beter! 

impression image

Koen van Laarhoven (1) - Budel

Koen is onze lijsttrekker en werkzaam als verzekerings- en RegioBankadviseur bij Finturo in Leende. Een zelfstandig financieel advieskantoor met persoonlijke aandacht.

"Ook bij de gemeente is persoonlijke aandacht belangrijk. We doen het samen in een gemeente die er moet zijn voor haar inwoners. Werk mee waar het kan. Het is zo jammer dat bijv. in Gastel de werkgroep nieuwe Schaapskooi gestopt is, vanwege het gemis aan medewerking vanuit de gemeente. Gooi niet alles over de schutting bij onze inwoners. Ook hier geldt: Doe het samen. Een gemeenschapshuis met goede faciliteiten in het dorp is ontzettend belangrijk. En tevens een onderkomen voor veel verenigingen. Voor voorzieningen die de leefbaarheid ten goede komen, mag de gemeente gerust de portemonnee trekken. Het betaalt zich dubbel en dwars uit.

Beter is het om te kijken naar de uitgaven van de gemeente zelf. Waar gaat al het geld aan op en is dat ook doelmatig? We werken samen in heel veel samenwerkingsverbanden. In de basis goed. We moeten samenwerken als relatief kleine gemeente met een bijzondere ligging. Bij enkele samenwerkingsverbanden hebben we amper of geen grip op de uitgaven. Dat kan beter. Dat moet beter. Het is tenslotte geld van en voor onze inwoners. Daar ga ik de komende periode extra op letten"

impression image

David Morgan (2) - Soerendonk

Getogen in Budel en alweer bijna 20 jaar woonachtig in Soerendonk. Getrouwd met Hilde en trotse vader van Anne en Jade. En met zeer veel plezier actief bij diverse verenigingen. Ik zit in de organisatie van de (jeugd) Bonte Avonden in Roesdonk, ben clubscheidsrechter bij F.C. Cranendonck, Trainer/Coach van SV Budel MO17-1, voorzitter van de commissie meiden/vrouwen en ook lid van het hoofdbestuur bij SV Budel.

"Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het verenigingsleven is in Cranendonck. Laten we daar trots en ook zuinig op zijn. Het komt de leefbaarheid echt ten goede. En investeer in de jeugd, zodat ze opgroeien in een fijne gemeente. Laten we daar geld voor gebruiken, dat betaalt zich dubbel en dwars uit"

content-image content-image content-image

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter