translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

@isset($links->become_member) Lid worden @endisset Mail: info@cranendonckactief.nl

Overlast AZC: Het houdt maar niet op

De overlast binnen en buiten het AZC Budel, in de winkels van Budel en Maarheeze en voor onze inwoners blijft maar aanhouden. Het is genoeg geweest! 

Wij waren en zijn voor goede opvang van vluchtelingen die vanwege oorlog, geweld of discriminatie huis en haard hebben moeten achterlaten. Als ons zelf zoiets vreselijks zou overkomen, zouden wij ook graag ergens goed opgevangen willen worden.

De afgelopen twee, drie jaar is er vanuit Cranendonck bij de staatssecretaris, bij het COA, bij burgemeester Jorritsma als baas van de politie op aangedrongen dat de veiligheid van onze inwoners voorop dient te staan. Dat er voor veiligelanders geen plaats is in het AZC en dat de woon- en leefomstandigheden binnen het AZC menswaardig en veilig dienen te zijn. Waarom worden veiligelanders niet op aparte plaats opgevangen en zo snel mogelijk teruggestuurd? Waarom worden raddraaiers niet harder aangepakt? Helaas kregen we van hen nauwelijks steun en lieten ze ons zitten met de problemen. 

Voor ons is de maat vol. Er is teveel overlast. Burgemeester Van Kessel doet zijn uiterste best. Cranendonck Actief! steunt hem daarin. De nieuwe staatssecretaris zal moeten laten zien dat hij de problemen waar wij mee kampen echt aanpakt. Zo niet, dan is het in 2024 einde verhaal. Hoe erg dat ook is voor al die vluchtelingen die we nu in tenten en gammele barakken opvangen, wat ook een schande is.

Er ligt op dit moment geen verzoek tot verlenging na 2024. Mocht die vraag er vanuit het COA wel komen, dan willen we dit vraagstuk voorleggen aan alle inwoners van Cranendonck, middels een referendum. Dan kan iedereen zich uitspreken over dit onderwerp dat ons allen zo bezighoudt.

Fractie Cranendonck Actief!

content-image content-image content-image

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Instagram Twitter