translations.contactInfo
Wolfswinkel 9a
6021 ED Budel

+31 (0)6 -12259064
info@cranendonckactief.nl

Postadres

Terug naar overzicht

Toekomst De Smeltkroes Maarheeze?

Vorige week ontvingen wij, na 3 maanden doodse stilte, eindelijk een bericht (memo) van de door de gemeente ingehuurde projectleider over de toekomst van De Smeltkroes. Vandaag, 2 maart 2021, lezen we in de krant (Eindhovens Dagblad) dat de geschetste situatie in die memo vooral de eigen visie van de projectleider is en niet de visie van de verenigingen. Welke opdracht heeft de gemeente gegeven aan de projectleider? Er zal toch wel geluisterd worden naar en meegedacht worden met de gebruikers?

Hanny en Thieu Rooijakkers, de huidige uitbaters, hebben al lang geleden aangegeven echt te gaan stoppen op 1 juli 2021. Vanuit de gemeente bleef het lang stil. Zo ontvingen we, ondanks eerdere toezeggingen, in juli 2020 geen plan van aanpak. Op 15 september 2020, de eerste commissievergadering na de zomer, was het nog steeds stil en hebben we vragen gesteld over de stand van zaken. Naar aanleiding daarvan werd 2 weken later ineens een informatieavond voor de gemeenteraad gepland. Ah, er gebeurde toch iets, op de achtergrond. In de presentatie werd aangegeven dat een potentiële exploitant was afgehaakt en nu het proces van burgerparticipatie zou worden gevolgd. Inwoners mochten mee gaan praten, in nog te plannen bijeenkomsten, vanaf oktober. Heel goed dat betrokken inwoners en gebruikers zouden gaan meedenken, maar waarom werd die hulp pas ingeroepen nadat de mogelijke opvolgers waren afgehaakt? Wij als gemeenteraad zouden iedere maand van de voortgang op de hoogte gehouden worden (niet gebeurd). Op 1 januari 2021 zou vervolgens duidelijk zijn hoe de toekomst van De Smeltkroes eruit komt te zien. Het is nu 1 maart, slechts 4 maanden voor de datum dat de familie Rooijakkers stopt en er is nog niets duidelijk.

Terecht wordt aangegeven dat De Smeltkroes méér is dan een gemeenschapshuis. Sport, cultuur, educatie, vergaderingen en feesten komen er samen. Een bruisende plek, voor iedereen. Burgerparticipatie betekent ook goed luisteren naar inwoners en (vooral) gebruikers. De uitkomst van een proces met betrokken inwoners kan ook zijn dat de bestaande situatie (bij De Smeltkroes: commercieel uitbaten) de beste is. Ook dan is er meegedacht, maar kan er wel vooruit gekeken worden naar de toekomst.

Wij zullen vanavond, tijdens de commissievergadering van 2 maart 2021 weer vragen stellen over de voortgang, met het krantenartikel en de recent ontvangen memo van de gemeente bij de hand.

content-image content-image content-image
content-image content-image content-image

Meer informatie over ons?

Neem contact met ons op!

Contact opnemen
Vragen? Neem contact op met ons! +31 (0)6 -12259064 Of via social media Facebook Twitter